hundutbildaren

Direktlänk till inlägg 1 april 2013

Tankar efter Lydnadstävling

Av Hundutbildaren - 1 april 2013 10:50

Igår tävlade jag lydnad med hundarna i 4Hs ridhus, arrangerat av Hammarö BK. Som vanligt gav det massa information.


Jag har ju jobbat extremt mycket med Rivas position i fotgåendet i både gåendet och halterna där hon tidigare gick och sätte sig lite för långt fram. På träning har det hållt fint men på tävling har hon halkat fram en bit in i programet, men på gårdagens tävling höll positionen hela vägen. Jag är så otroligt nöjd! Naturligtvis är det inte klart bara för det, men det gav kvitto på att vi är på rätt väg.


En annan sak som vi lagt kraft på är vittringen där hon gärna gjort ett omtag på vittringspinnen vid ingången, den här tävlingen höll hon den i samma grepp hela tiden YES!!!!


Z:at jag är nöjd tyckte hon gjorde skiftena fint och säkert, jag fick kritik att jag gick sakta så det får jag ta med mig.


Inkallningen kändes fin och säker, hon kan ställa sig något snabbare det får vi jobba vidare med, men hon tog verkligen i och hade fint tempo, läggandet var jättefint.


Apportering med dirrigering hon sprang rakt till kon vilket var bra, trots att hon stod vänd åt höger så var det inga problem att hämta vänster apport, hon sprang fort ut och fort in. Väldigt fint, det enda som felade var att hon hamnade lite långt fram i ingången.


Rutan där gjorde hon en liten båge till konen och hon kunde ha sprungit lite fortare men skicket till rutan var väldigt fint, rakt, bra tempo, direkt in i rutan och la sig fort. När jag kallade in kom hon snabbt, men där får vi jobba på att ha ett bättre fotgående och avslut, det är en väldigt glad hund som sluter upp i alla fall.


Hopp apport hennes paradmoment tror vi fått tia på nästan varenda tävling.


Fjärren vårt svagaste moment hon har några riktigt bra skiften med låsta framben men jag har en plan och jobbar med de svaga skiftena. När man lär om får man räkna med att det tar tid innan det sätter sig ordentligt och håller på tävling.


Min plan nu är att jobba intensivt på alla ingångar, hon är lite för grund så det kan bli bättre. Konskicken jobbar vi med för att göra rakare och snabbare.

Snabbare ställande i inkallningen. Och allt annat både små detaljer och helheten.


Här är en film på vår tävling 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hundutbildaren - 30 september 2013 23:31

www.gameonpuppy.se

Av Hundutbildaren - 12 augusti 2013 16:52


  Jag använder ofta targets vid inlärning, det är en bra hjälp som är lätt att arbeta bort. När hunden har lärt sig att markera gång på gång så kan man till exempel använda sig av den vid inlärning av rutan, framförgående/framåtsändande, hopp, stä...

Av Hundutbildaren - 7 augusti 2013 21:53


  Att lära hunden gå fot, tar tid det är många delar och mycket kriterier. Mitt tips är att dela upp det i små delar.   Jag startar med kontakt, först spelar det ingen roll vart hunden befinner sig, den får vara kopplad och så fort den tittar ...

Av Hundutbildaren - 6 augusti 2013 15:29


  Jag jobbar mycket med tävlingsmässiga ingångar på plan. Man kan tycka att det inte spelar så stor roll hur hunden förs vid en ingång, men det gör det i de flesta fall. Är hunden ofokuserad vid ingången så kommer den med stor sannolikhet vara d...

Av Hundutbildaren - 6 augusti 2013 00:26

Dagens tips är att träna och bygga ett högt värde för ingångar vid sidan, både med och utan apport, på köpet får du fin bakdelskontroll, det ser väldigt snyggt ut när hunden jobbar med bakbenen i vänster svängarna.   Ingångar återkommer i alla mo...

Presentation


Hundutbildaren
Vi anordnar Utbildningar, kurser, föreläsningar, Clinics och Läger

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ hundutbildaren med Blogkeen
Följ hundutbildaren med Bloglovin'

Hundutbildaren


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se