hundutbildaren

Senaste inläggen

Av Hundutbildaren - 3 december 2012 21:31


 

Apportering är ett moment som jag lägger mycket tid och energi på. Momentet innehåller många olika delar och jag delar upp dem i så små delar som möjligt. Min målbild är att hunden ska springa i full fart ut till apporten gripa den snabbt och hålla den i ett fast och hårt grepp och sedan springa i full fart in.


Apporten ska ha ett högt värde. På filmen tränar vi gripanden och att hålla fast, jag drar emot varje gång hon griper. Samtidigt matar jag in kommandot.

ANNONS
Av Hundutbildaren - 21 november 2012 22:37

Jag får ofta feedback från mina kursdeltagare, många skriver om framsteg och hur de fått en träningskick och nu tränar regelbundet. En del har också lite funderingar kring hur man går vidare med vissa övningar. Jag blir lika glad varje gång, det värmer i hjärtat och är guld värt. Feedback sporrar och tar en framåt.


Jag ger alltid mina kursare en utvärdering efter varje kurs och den är viktig, faktum är att även om de gör den anonymt och jag alltid uppmanar dem att vara helt ärliga och komma med mycket kritik, så är övervägande delen bara positiv. Ibland tar jag fram de där utvärderingarna och läser dem, har jag en dålig dag så släpper den känslan direkt. Man får ny energi.


Jag fick ett mail idag som verkligen bet tag i mig och satte ett stort leende på läpparna. Naturligtvis blir jag glad över att få uppskattning men också väldigt stolt över mina kursare som är så duktiga.


Försöker tänka på det själv om jag är på kurs eller utbildning som jag verkligen gillar att komma med positiv feedback. Man kanske tror att det inte spelar någon roll, men det gör det!


 ANNONS
Av Hundutbildaren - 20 november 2012 20:36

Hoppstå
Lägger på stadga


 


 

Av Hundutbildaren - 2 november 2012 01:04

Är du trött på att din hund drar i kopplet?

 

 

 

 

Anmäl dig och din hund till Hundutbildarens effektiva

     

Gå fint i koppel kurs


Plats: Karlstad                                          
      

När: Torsdagar 22/11, 29/11 och 6/12.

Klockan: 18.00-19.30

Pris: 600:-


Vi jobbar praktiskt med hundarna hela tiden

Anmäl dig till hundutbildaren@live.com

Eller på tel: 0730-489009

Av Hundutbildaren - 21 oktober 2012 16:27

Just nu tränar jag mycket på att lära Riva att fokusera utåt, istället för på mig. På lydnadslydnaden finns det många moment där det är en stor fördel om hunden har koll på sin omgivning.


Riva har svårt att släppa kontakten med mig, det beror naturligtvis på att hon är tränad att hålla mitt fokus trots massa störningar runtom.


Så just nu ligger vårt träningsfokus på att fokusera utåt.


Idag tränade jag sändande till kon. Problemet vid sändande till rutan är att hon fokuserar helt på mig när vi ställer upp, hon har då ibland kommit av sig när jag sänt henne om hon inte genast har sett konen efter jag gett kommandot, eller så har hon upptäckt rutan istället och börjat springa mot den.

Idag ställde jag upp koner i en cirkel runt mig se film

 


 


Jag tränade genom att skicka henne till olika koner hela tiden. I början ville hon gärna sticka till den kon där hon senast varit men efter några träningspass började poletten trilla ner. Kriteriet för att få springa mot konen var att hon tittade mot den först, detta sätter jag ett kommando "titta" på. Vill i förlängningen att hon ska fokusera utåt vid det kommandot innan momentet startar. 

Med Inka jobbar jag mycket med grundträning. Hon är en härlig hund som tycker allt är kalaskul! Lyckades filma ett litet pass med lägganden under gång. Notera svansen :) 

 

Av Hundutbildaren - 11 oktober 2012 11:45

Söndagen den 4/11 mellan kl 11.00-16.00 kommer jag hålla en Clinc i stadgeträning Pris 500:- med hund, observatörsplats (utan hund) 200:- Plats: Karlstad.


Jag kommer då visa och prata om hur man på ett enkelt och lekfullt sätt kan lära hunden att stanna kvar i en position trots annat som lockar. Inlärning, träning, utmaningar, kriterier, belöningar, kommando...


Vi kommer jobba praktiskt med hundarna och individanpassa efter var och ens nivå. Det spelar därför ingen roll vilken träningsnivå ni ligger på, ålder på hunden eller vilket mål du har med träningen - beteendet har man lika stor nytta av i vardagen som inför en tävling. I senaste numret av Canis hittar ni min artikel i ämnet


 


Anmäl dig på: hundutbildaren@live.com begränsat antal platser med hund.

Av Hundutbildaren - 24 september 2012 13:35

Hur får du hunden att använda hela sin kapacitet i fartmomenten på lydnadsplanen!


Vi får det vi förstärker, och många gånger kan det vara dåligt tempo. Hunden utför! Men skulle den kunna utföra ännu bättre genom att ta i ännu mer? Antagligen!


Hur får vi då hunden att ta i och springa ännu fortare? Genom att lägga upp träningen på rätt sätt, förstärka rätt och göra träningen rolig och lustfylld, genom att hitta rätt känsla i hunden. Genom att tidigt jobba med olika "triggers" inte bara i träningen på planen utan i vardagliga situationer.

På min dagliga promenad finns det några ställen där mina hundar får ruscha och där bygger jag in triggers (läten som jag kan använda på träning och tävling)  jag vill att de ska betyda hög förväntan av att få springa fort. Se exempel på filmen: 

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man kan optimera sin hunds fart på träning och tävling. Helgen den 20/10-21/10 kl 10.00-15.00 kommer jag ha en kurs i ämnet, vi jobbar med fartövningar och olika triggers.

Några platser kvar. Anmäl till hundutbildaren@live.com

Presentation


Hundutbildaren
Vi anordnar Utbildningar, kurser, föreläsningar, Clinics och Läger

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ hundutbildaren med Blogkeen
Följ hundutbildaren med Bloglovin'

Hundutbildaren


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se